понедельник, 9 ноября 2015 г.

Кількість приватних стоматологічних кабінетів зростає з року в рік. В центрі міста, в спальних районах йде жорстка конкурентна боротьба, яку багато хто не витримує. Ми розглянемо, як відкрити стоматологію, яка буде успішно функціонувати протягом багатьох років.

Для початку необхідно провести дослідження конкретного району, в якому планується відкрити клініку. На цьому етапі важливо вивчити клієнтську базу, рівень їхнього добробуту і потреби. Вивчіть набір послуг, що надаються конкурентами, і проаналізуйте, чого не вистачає клієнтам.

Після проведеного аналізу стане ясно, які конкурентоспроможні послуги можна запропонувати для залучення клієнтів. Можливо, досить буде відкрити у своїй клініці професійний дитячий кабінет, щоб переманити багатьох клієнтів.

Додаткову увагу приділіть клієнтському сервісу, його якісно іншого рівня, ніж у конкурентів. Запам'ятайте просту істину - професійний адміністратор приверне і утримає більше клієнтів, ніж лікар - стоматолог. Навряд чи клієнти відрізнять, де мала місце робота супер - професіонала, а де менш досвідченого лікаря.

Згідно зі списком послуг підбирається приміщення, відповідне квадратурою і наявністю необхідних комунікацій. З актуальних на даний момент нормативам на одне стоматологічне крісло потрібно 14 кв.м., на кожне наступне по 7 кв.м. Всі крісла повинні бути професійно обладнані, до кожного повинні бути підведені комунікації. Здійснюється планування, ремонт приміщення, вибір обладнання та його установка.

Комментариев нет:

Отправить комментарий