пятница, 13 ноября 2015 г.

Стерилізація стоматологічного інструментарію: ще раз про захист здоров'я пацієнтів і персоналу.
Будь-яка медична професія увазі забезпечення турботи про захист здоров'я пацієнтів і персоналу.
Фахівці знають, наскільки важлива, необхідна і трудомістка дезінфекція, передстерилізаційне очищення та стерилізація інструментів у стоматологічній практиці.
В даний час при відкритті нової і роботі вже існуючої клініки безумовним має стати правило: «Всі інструменти, призначені для хірургічного втручання, проколювальні шкіру, контактують з кров'ю, повинні бути піддані дезінфекції та стерилізації». Крім того, обов'язковим має стати проведення дезінфекції інструментарію відразу ж після його застосування для того, щоб медичний персонал міг уникнути зараження під час чищення.
Для стерилізації інструментів в медичній практиці широкого поширення набули два способи: стерилізація сухим гарячим повітрям у сухожарових шафах і волога стерилізація гарячою парою в автоклавах . При стерилізації гарячим повітрям збудники хвороб знищуються високою температурою (180 ° С). При стерилізації гарячою парою під тиском збудники хвороб «розбухають» і знищуються вже при 120 ° С. Обидва методи мають свої переваги і недоліки

Комментариев нет:

Отправить комментарий