вторник, 10 ноября 2015 г.

Спеціальні вимоги до лікарських кабінетів

Проте будівельні норми встановлюють вимоги не тільки до площ кабінетів лікарів різних медичних спеціальностей, а й до їх кількості чи функціонального призначення. Для прикладу функціонування офтальмологічних центрів чи кабінетів лікарів-офтальмологів передбачає наявність не тільки самого кабінету лікаря-офтальмолога, а й так званої темної кімнати. Відсутність такого приміщення з певною площею унеможливить діяльність за даною спеціальністю.

Іншою вимогою, яка стосується лише юридичних осіб, є наявність кабінету головного лікаря чи завідуючого закладом охорони здоров’я. Дане положення є обов’язковим і обійти його жодним чином не вдасться, а тому вибираючи приміщення під свій медичний чи діагностичний центр враховуйте необхідність окремого кабінету площею в 14-18 кв.м.

Іншим важливим моментом є отримання висновку СЕС на приміщення, де проводитиметься медична практика. Санстанція може пред’являти різноманітні вимоги з приводу санітарно-епідеміологічної відповідності приміщень, а тому варто узгоджувати перепланування та облаштування кабінетів також і з нею.

Більш детально ознайомитися з вимогами щодо площі і кількості кабінетів, які необхідні для того чи іншого медзакладу ви можете завантаживши текст ДБН В.2.2-10-2001 “Заклади охорони здоров'я".

Комментариев нет:

Отправить комментарий